Делото за източването и фалита на Корпоративна търговска банка може

...
Делото за източването и фалита на Корпоративна търговска банка може
Коментари Харесай

Съдът прави трети опит да даде ход на делото за фалита на КТБ

Делото за източването и банкрута на Корпоративна комерсиална банка може да тръгне през днешния ден. Банкерът Цветан Василев към този момент е постоянно свикан и е получил материалите по делото, оповестява Българска национална телевизия. Той е в сръбската столица от началото на следствието за банкрута на КТБ.

Това е трети опит да се даде ход на делото.

Дори и Василев да не се яви, той ще бъде съден задочно. Процесът се води в Специализирания углавен съд. Обвинителният акт е от 11 000 страници.

Наказателният спецсъд е осведомен за това, че Василев е получил призовката си посредством грама, само че призовката, на която банкерът персонално заявява, че е получил копие от обвинителния акт и е известен за контрактуваните дати за правосъдни съвещания, към момента не се е върнала физически в София, оповестява БНР.

Именно поради незавършената процедура, бранителите по делото се готвят да желаят отсрочване на така наречен разпоредително съвещание, на което страните би трябвало да обсъдят качеството на обвинителния акт и хода на самия развой. Най-вероятно то ще се състои на 27 февруари, когато юристите на 18-те подсъдими се готвят да желаят преустановяване на делото за присвояването на близо 3 милиарда лв. от затворената през юли 2014 година КТБ.

Цветан Василев е обвиняем за източването на 2.5 милиарда лева Нередовното приканване на главния обвинен до момента беше спънка, заради които два пъти спецсъдът отсрочи старта на делото. Освен Цветан Василев по делото са упрекнати още 17 души.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР