Делото за длъжностно присвояване в особено големи размери срещу бившия

...
Делото за длъжностно присвояване в особено големи размери срещу бившия
Коментари Харесай

Отложиха делото за длъжностно присвояване срещу бившия кмет на Неделино Стоян Беширов

Делото за длъжностно заграбване в изключително огромни размери против някогашния кмет на Неделино Стоян Беширов е отсрочено за 29 ноември. Състав на Окръжния съд в Смолян през днешния ден не даде ход на делото заради отсъствието на Беширов, който е в болница след претърпяна злополука, съобщи Българска телеграфна агенция.

Общо девет са подсъдимите, упрекнати като причинители и помагачи за заграбване на над 1.2 млн. лв..

Процесът се преглежда в Окръжния съд в Смолян, откакто делото бе изпратено от закрития към този момент Специализиран углавен съд. Според обвинителния акт става дума за заграбване на 1 224 845 лева посредством контракти с компании, на които е заплатено за неизвършени строително-монтажни работи през интервала 2012-2015 година. Като причинители се показват някогашният кмет и екссекретарят на Общината, а в качеството на помагачи като обвинени са привлечени общински чиновник и шефове на компании, към които са превеждани обществените средства по фиктивни фактури. Съгласно констативни протоколи, подписани от Община Неделино, са изплатени над 1.2 млн. лева за неизвършени действия - създаване на яз, подпорни стени, почистване и подсилване на свлачище.

Това дело е предизвикателство, защото има доста подсъдими, чиято незаконна предприемчивост е взаимносвързана и това изисква да се гледа делото в едно, съобщи пред публицисти окръжният прокурор Недко Симов. Той добави, че повдигнатите обвинявания засягат тежки умишлени закононарушения и наказателният развой изисква наложително присъединяване на подсъдимия, което постанова отлагането на делото.

Общо 8 каузи са постъпили в Окръжната прокуратура в Смолян от Специализираната прокуратура. Само едно от тях – делото „ Беширов “ е в правосъдна фаза. Останалите са на досъдебна фаза, разпределени са на съответните наблюдаващи прокурори и следствието по тях продължава, уточни Симов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР