Делото за битото в детска градина Пролет“ в Панагюрище дете

...
Делото за битото в детска градина Пролет“ в Панагюрище дете
Коментари Харесай

Съдът прекрати делото за битото дете в Панагюрище

Делото за битото в детска градина Пролет “ в Панагюрище дете е прекъснато още след първото си съвещание, гласи определение на Районния съд в средногорския град. Причина за това е неявяването на майката на детето Грета Радивчева , подала тъжбата, нито на неин юрист – без уважителни аргументи. Самото съвещание е траяло единствено 11 минути.
 
От тъжителката е постъпила молба от 16 март за отдръпване на пълномощията на пазарджишкия юрист Чавдар Чавдаров като прокурист в процеса. Призоваването й посредством него обаче е от 27 февруари, тъй че е изцяло постоянно, показва арбитър Снежана Стоянова .

Така майката на потърпевшото момченце губи борбата на първа инстанция и е наказана да заплати разноските на упрекнатата за побоя учителка Павлина Ерова – 500 лв. адвокатски хонорар. Определението предстои на обжалване в 7-дневен период пред Окръжния съд.
 
Скандалът се развихри на 5 септември предходната година. След втория си ден на детска градина дребният Красимир Налбантов е взет следобяд с голям брой синини по бузите, шията и ушите. Бащата и дядото на детето желаят пояснения от Ерова, която изяснява, че момченцето е нахапано от по-голямо дете.

 
След случилото се родителите подават сигнал в прокуратурата против учителката. Тя също – против дядото на Краси, за който твърди, че я е заплашвал с ликвидиране и я е блъснал два пъти пред очите на сътрудниците й и пред децата в групата.

Първата кореспонденция е прекъсната заради липса на доказателства. Според осведомени, в здравното удостоверение на детето след побоя изрично е посочено, че е бито, не хапано. Ужасяващите синини изрично говорели за удари от възрастен, на едното ухо имало разкъсвания. Така и не се потвърждава обаче кой е побойникът.

 
Ерова също води дело против Красимир Налбантов – дядото на Краси, упрекнат за нападението. Първото съвещание по този развой следва на 23 април.
 
Същевременно след първия си триумф пред съда учителката не крие, че обмисля да съди Налбантови за клюка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР