Делото за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 г.

...
Делото за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 г.
Коментари Харесай

Делото за атентатите в Брюксел от 2016 г. започва следващата седмица

Делото за атентатите в Брюксел от 22 март 2016 година стартира идния понеделник, оповестиха локални медии. Предвижда се в продължение на две седмици да бъдат изслушани първичните пледоарии, да бъде преценено пред какъв съд ще дават отговор обвинените и дали някои от тях ще бъдат освободени от отговорност.

Съдът ще заседава в постройка от остарелия комплекс на НАТО в белгийската столица, освободен преди две години след откриването на новата централа на алианса на срещуположната страна на бул. "Леополд Трети ". Старата постройка е била пригодена особено за делото и разполага с места за задържане, демонстрираха репортажи в локални медии.

Предвижда се обвинените да не бъдат поставяни в клетка в съда, само че съвещанията ще бъдат охранявани от петдесетина служители на реда. Страните по делото ще бъдат настанявани в обособени зали, където ще наблюдават съвещанията на монитори. Когато някой изиска да вземе думата, ще би трябвало да се обръща към правосъден пристав, който ще оповестява на съдията за настояването и съдът ще реши дали да призове очевидеца в заседателната зала.

По делото има 13 обвинени и 650 представители на страните, като се чака осем от упрекнатите да бъдат изправени следващата година пред съда за съвещанията всъщност. Атентатите на летището и в метрото в Брюксел взеха 32 жертви и оставиха 340 ранени, от които тежко потърпевшите бяха 62-ма. Следствието откри, че причинителите, главно белгийски жители от марокански генезис, са воювали в Сирия и са директно свързани с атентатите в Брюксел от 2014 година в Еврейския музей и в Париж от ноември 2015 година. Отговорност за дейностите им пое терористичната формация "Ислямска страна ", отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР