Делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима души,

...
Делото за атентата в Сарафово, при който загинаха шестима души,
Коментари Харесай

Делото за атентата в Сарафово най-накрая тръгна

Делото за атентата в Сарафово, при който починаха шестима души, а 37 бяха ранени потегли в Специализирания съд. Днес се организира разпоредителното съвещание по него и съдът насрочи намерено съвещание за 17 януари.

Съдът е решил, че не са позволени основни процесуални нарушавания, откакто от 2016 година до момента точно поради проблеми в тази посока на няколколко пъти беше отлагано.

" Делото потегли през днешния ден, няма проблеми. Всички са постоянно призовани, конституирани са като страни, по тази причина няма спънки делото да не се гледа. От тук нататък зависи от очевидците, от доказателствата по делото по какъв начин ще бъдат представяни, по какъв начин ще бъдат изслушвани движимостите лица и разпитани очевидците, огромна част от тях са израелски жители ", означи пред БГНЕС юрист Красимира Михайловска, която съставлява и фамилията на починалия български водач Мустафа Кьосев.

Тя акцентира, че единствено български очевидци са призовани за идващото съвещания и изясни, че става дума за хора, които са участвали на летището, били са там по време на случая.

На 18 юли 2012 година Атентатор самоубиец се взриви до рейс с израелски туристи на летището в Бургас. Подсъдими по делото са Мелиад Фарах и Хасан ел Хадж Хасан, жители на Австралия и Канада, които се търсят към момента посредством алена бюлетина на " Интерпол ". Смята се, че те са помогнали на атентатора Мохамед Хасанел Хюсейни, който също почина при атентата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР