Делото за атентата на летището в Сарафово, може да бъде

...
Делото за атентата на летището в Сарафово, може да бъде
Коментари Харесай

Делото за атентата на летище Сарафово може да бъде гледано и в Израел

Делото за атентата на летището в Сарафово, може да бъде гледано и в посолството на България в Израел. Това сподели досегашният началник на Специализирания углавен съд Георги Ушев пред БНР. Той посочи, че това е краен вид за делото по атентата, от който през днешния ден се навършват пет години.

Делото към момента не е почнало всъщност, макар че обвинителният акт против двамата задочни подсъдими - Мелиад Фара и Хасан ел Хадж Хасан беше импортиран в Специализирания съд преди година. Причината са компликации с призоваването на потърпевшите и наследниците на починалите в атентата.

" Призоваването в непозната страна постоянно основава проблем. Вие знаете в България призоваването на десетки лица какъв брой проблеми основава. Не единствено поради адреси - с опцията те да се явят, тъй като някои от тях най-вероятно имат опция да се явят на избрана дата, а други нямат - те всички желаят да упражнят правата си, желаят изплащането на големи разходи по пътуването им до България и по този начин нататък ", сподели Георги Ушев.

При чуването си той съобщи, че в хода на делото е било направено искане за конституиране като ответник на ливанската организация " Хизбула ", защото военното ѝ крило беше упрекнато, че стои зад атентата в Сарафово. Съдът е отказал, сподели по-късно Ушев.

По-рано денем Ушев беше определен за ръководител на Специализирания апелативен съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР