Делото за атентата на летище Бургас продължава в Специализирания наказателен

...
Делото за атентата на летище Бургас продължава в Специализирания наказателен
Коментари Харесай

Атентаторът от Сарафово бил почти безличен

Делото за атентата на летище Бургас продължава в Специализирания углавен съд с разпит на очевидци.

Сред тя бе и таксиметровият водач Йонко Иванов, който е докарал на летището атентатора-самоубиец.

Пред магистратиет той описа, че е откарал на летище Бургас хипотетичния причинител час преди атентата. Мъжът, който след това видяхме на фрагментите от залата за заминаващи, беше разпознат от Йонко Иванов.

Той уточни, че е бил нает в Равда, изискал е да го закара до летището. Почти не са разговаряли по пътя. Мъжът е бил към метър и 80, с обикновено телосложение, с шапка и очила, с дълга коса.

На водача, който го е взел, му направила усещане раницата, която мъжът поставил до себе си на задната седалка в таксито. По време на пътуването си говорели за антирадара, който изпищял в колата.

Пред съда даде показани и една от потърпевшите при гърмежа – екскурзоводката Данка Георгиева.

По думите на юриста ѝ тя не е видяла самия гърмеж, защото е била в тил. В един миг е проехтял мощен тон, а по-късно дамата се е усетила на земята, с лице в асфалта. Неин сътрудник я е отвел далеко. Спасило я е това, че е била пред рейса, заяви БТВ.

На летище Сарафово преди атентата не е имало никакви ограничения за сигурност, а всеки е можел да влезе вътре, без значение какво носи, защото не е имало кой да ревизира. След терористичната офанзива режимът за сигурност беше доста изменен.

Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР