Делото в Пловдив мина по съкратената процедураЖители на 4 села

...
Делото в Пловдив мина по съкратената процедураЖители на 4 села
Коментари Харесай

Условна присъда за кипърец, убил крадец

Делото в Пловдив мина по съкратената процедура
Жители на 4 села с подписка в отбрана на фермера, сгазил ром рецидивист

От 19 години разграбват благосъстоянието му

Условна присъда от 2 години и 4 месеца получи кипърски жител Димитракис Пирилис от Пловдивския областен съд. 61-годишният чужденец, притежател на плантация в село Болярино, бе упрекнат за провокирано по несъобразителност пътно произшествие, при което почина 30-годишен ром от Белозем. Наложена му бе възбрана да ръководи автомобил за 4 години.

Делото завърши за един ден през днешния ден по съкратената процедура, откакто Пирилис призна изцяло обстоятелствата, разказани в обвинителния акт. В негова отбрана бе показана подписка от над 140 поданици на четири околни села, пропищели от набезите на мургави крадци.

Случаят, за който “Труд” писа, се разигра на 12 май 2019 година Късно вечерта роми нападнали фермата на Пирлилис и отмъкнали 6 крави. Стопанинът ги усетил, качил се на джипа и пресякъл пътя им в полето. Апашите се разбягали, а Петър Гаджанов лежал прикрит в тревата. Скочил в последния миг, чак тогава фаровете го осветили. Фермерът го видял, само че не могъл да спре и го блъснал. Пирилис се прибрал у дома, извикал Спешна помощ, само че медицинският екип заварил крадеца умрял. Приживе Гаджанов имал 14 присъди, една от които за коне, откраднати от фермата на кипъреца.

В съда бе импортирана писмена молба на Пирилис, само че тя не бе приложена по делото, защото няма отношение към проблема. В нея чуджденецът написал по този начин: “Г-н арбитър, предлагам да дойдете и вземете моите крави - без пари, тъй като не желая да виждам по какъв начин умират животните ми и се пилее моето благосъстояние, събирано 17 години. Мъчно ми е за инвестицията, която съм направил в България. Безсилен съм да влияя на хора и институции, чието предпочитание е да банкрутирам и напусна това място”. Пирилис разказва още, че е пристигнал у нас през 2002 година и от този момент е придобил 3000 дка земи и общо 486 животни.

Обработвал 5000 дка. Вложил 5 млн. лв. в бизнеса си и осигурявал прехраната на 10 фамилии, най-вече роми. Само сред декември 2018 и май 2019 година му били откраднати 47 крави, коне и магарета. На 8 октомври м. година Пирилис получил инфаркт и считал да напусне България и да се прибере в Кипър, в случай че присъдата му не бъде обжалвана на по-горни инстанции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР