Делото в Кърджалийския окръжен съд продължава на 22 октомвриТрябва да

Делото в Кърджалийския окръжен съд продължава на 22 октомвриТрябва да ...

Дали на Местан да кара кола с уговорката да я купи

Делото в Кърджалийския окръжен съд продължава на 22 октомври
Трябва да изслушат двама лекари

Автомобилът „Фолксваген Фаетон”, с който Лютви Местан катастрофира преди 2 години и половина е бил регистриран на фирма на 77-годишния пловдивски бизнесмен Йордан Каймаканов, чийто син Венцислав е бивш депутат от ДПС. Това стана ясно днес на заседание на Кърджалийския окръжен съд, който гледа делото за тежкия пътен инцидент, при който загина 6-месечно бебе. По делото освен Местан е подсъдим като съпричинител и бащата на детето, тъй като е карал с превишена скорост.

Каймаканов обясни, че колата била дадена на Местан от синовете му няколко месеца преди злополуката, станала на 14 април 2019 г. на главния път за граничния пункт Маказа. Уговорката била лидерът на ДОСТ да я покара и после да реши дали иска да я купи, ако му хареса.

Днес бе приета и експертиза, че видеозаписи от мястото на инцидента са автентични, но след това делото бе отложено за 22 ноември, защото не се явиха двама важни свидетели. След 2 месеца лекарите Петър Панайотов и Божидар Велеганов, оказали първа помощ на пострадалите при катастрофата, трябва да бъдат изслушани от съда.

Източник: trud.bg