Делото в Кърджалийския окръжен съд продължава на 22 октомвриТрябва да

...
Делото в Кърджалийския окръжен съд продължава на 22 октомвриТрябва да
Коментари Харесай

Дали на Местан да кара кола с уговорката да я купи

Делото в Кърджалийския областен съд продължава на 22 октомври
Трябва да изслушат двама лекари

Автомобилът „ Фолксваген Фаетон”, с който Лютви Местан катастрофира преди 2 години и половина е бил регистриран на компания на 77-годишния пловдивски предприемач Йордан Каймаканов, чийто наследник Венцислав е някогашен народен представител от Движение за права и свободи. Това стана ясно през днешния ден на съвещание на Кърджалийския областен съд, който гледа делото за тежкия пътен случай, при който почина 6-месечно бебе. По делото с изключение на Местан е обвиняем като съпричинител и бащата на детето, защото е карал с превишена скорост.

Каймаканов изясни, че колата била дадена на Местан от синовете му няколко месеца преди злополуката, станала на 14 април 2019 година на основния път за граничния пункт Маказа. Уговорката била водачът на ДОСТ да я покара и след това да реши дали желае да я купи, в случай че му хареса.

Днес бе призната и експертиза, че видеозаписи от мястото на случая са достоверни, само че по-късно делото бе отсрочено за 22 ноември, тъй като не се явиха двама значими очевидци. След 2 месеца лекарите Петър Панайотов и Божидар Велеганов, оказали първа помощ на потърпевшите при злополуката, би трябвало да бъдат изслушани от съда.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР