Делото срещу втория помощник - капитан на кораба Вера Су

...
Делото срещу втория помощник - капитан на кораба Вера Су
Коментари Харесай

Вторият помощник – капитан на Вера Су ще бъде съден задочно у нас

Делото против втория асистент - капитан на кораба " Вера Су " ще се гледа по общия ред в негово неявяване, реши Окръжният съд в Добрич. То беше неведнъж отлагано, поради нередовно приканване на подсъдимия турски жител.

Той беше освободен под парична гаранция от 2000 лв. и е в родината си. През юли предходната година съдът разпореди да бъде изпратена правосъдна поръчка до турското министерство на правораздаването.

На извършеното през днешния ден съвещание стана ясно, че южната ни съседка е отказала да извърши правосъдната поръчка, тъй като опонира на турския юридически ред. Съдът реши, че разглеждането на делото в отсъствието на подсъдимия няма да попречи за откриване на обективната истина.

Според обвиняването, подсъдимият е задремал, с което е нарушил предписание от Международната спогодба за вахтената работа и това е довело до засядането на кораба на 20 септември 2021 година край Камен бряг. Така са нанесени вреди за близо 7 млн. лв. на притежателя на плавателния съд.
Съдът насрочи идващото правосъдно съвещание за 24 февруари и разпореди за него да бъдат призовани специалистите по делото и посочените в обвинителния акт очевидци, които са български жители. Насрочени бяха още две правосъдни съвещания – на 13 април и 12 май, за които ще бъдат призовани останалите очевидци от Турция и Азербайджан.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР