Делото срещу Веселин Марешки за принуда и заплаха срещу ресторантьор,

...
Делото срещу Веселин Марешки за принуда и заплаха срещу ресторантьор,
Коментари Харесай

Всички съдии от Варна отказват да гледат делото Марешки, което виси от 10 г.

Делото против Веселин Марешки за насила и опасност против ресторантьор, което " отлежава " към този момент 10 години без дефинитивна присъда, ще се гледа не във Варна, а в Бургас, оповестява в. " Сега ".

Причината: Върховен касационен съд го върна за преразглеждане на варненския Апелативен съд, само че всички локални съдии са си създали самоотвод.

Четирима от тях са се отдръпнали, тъй като към този момент са се занимавали с проблематичното дело, а останалите са заявили, че " може да се смятат за предубедени или заинтригувани директно или индиректно от изхода на делото ", което съгласно Наказателно-процесуален кодекс не разрешава на съответния магистрат да взе участие в състава на съда.

Бившият зам.-председател на 44 Народно заседание е съден от 2014 година насам, откакто бееш упрекнат за това, че принуждавал притежател на ресторант да заплаща по 10 000 лева на месец. Съучастник на Марешки се оказа някогашната брачна половинка на притежателя на парцела, който се е употребил от заведението на рекетирания предприемач Асен Миланов.

Милнаов, на собствен ред, беше привикал на помощ тогавашния общински консултант Костадин Костадинов (председател на " Възраждане " ), който отнесе няколко удара от Марешки при физически конфликт.

През 2022 година Апелативният съд във Варна постанови неоправдателни присъди на двамата обвинени с 4 година затвор за водача на " Воля ", само че година по-късно Върховен касационен съд върна делото за преразглеждане. Това е вторият случай, в който въпросът стига до висшия съд и в който се постанова да се върне поради пропуски на по-долната инстанция.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР