Делото срещу участниците в протеста на 11 и 12 май

...
Делото срещу участниците в протеста на 11 и 12 май
Коментари Харесай

Отложиха делото срещу миньорите-стачници от Бобов дол

Делото против участниците в митинга на 11 и 12 май тази година миньори от мина „ Христо Ботев “ бе отсрочено. Причината е неявяването на ищеца – шеф на рудника, заяви кореспондентът на
Подсъдимите чиновници влязоха в постройката на Окръжния съд в Кюстендил и излязоха към 10 минути по-късно разочаровани. Съдийският състав отхвърли да даде ход на правосъдния развой поради неприлагане на доказателства от ищцовата страна.
84-мата миньори бяха безапелационни, че са пристигнали до храма на Темида, с цел да може съдиите да стигнат до истината. Те са безапелационни, че са изпълнили нормите си, за времето, в което са протестирали. И все пак са осъдени.
„ Работодателят желае да взема доста пари и в случай че може да не заплаща. Причината за митинга беше, че от няколко месеца не ни бяха плащали и ние изразихме нашето противоречие с по този начин създалата се обстановка “, разяснява Йордан Райчев, който е дълготраен чиновник на рудника.
Припомняме, че преди дни управлението му изпратиха искова молба в Кюстендилския областен съд с искане за оповестяване на стачката за противозаконна. Ищецът не бе открит за коментар.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР