Делото срещу Илия Спасески, обвиняем за побоя срещу секретаря на

...
Делото срещу Илия Спасески, обвиняем за побоя срещу секретаря на
Коментари Харесай

Обвиняемият за побоя над Пендиков: Не трябва за българин да викаш полиция, нито един да не остане!

Делото против Илия Спасески, обвинен за побоя против секретаря на съдружие " Цар Борис Трети " в Охрид Християн Пендиков, ще продължи на 31 май, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

На днешното първо съвещание по делото бяха показани доказателствата на обвиняването, измежду които и записът от охранителните камери, които са снимали случилото се на 19 януари вечерта пред ресторант в Охрид.

 

На тях се вижда по какъв начин сред паркирали коли двама младежи бият трети, който е в защитна позиция. Виждат се удари в главата и гърба, вижда се по какъв начин битият пада на земята и единият от двамата го рита в горната част на тялото. На записа се вижда и трети човек, който доближава и следи протичащото се, само че не взима присъединяване в побоя.

 

По думите на юриста на Спасески прокуратурата няма доказателства, че едното от лицата, които правят побоя, е Спасески и това би трябвало да бъде потвърдено. Самият Спасески съобщи, че схваща в какво е упрекнат, само че не се счита за отговорен. 

 

Димитрия Цобоски, който е юрист на обвинения, уточни, че има разминаване в показанията на Пендиков, дадени в полицията след случилото се, и в изявлението, което Пендиков е дал на БТВ. Според юриста е вън от подозрение, че Пендиков е потърпевш, само че би трябвало да бъде разпитан.

 

Според прочетените в правосъдната зала показания на Пендиков Спасески е влезнал в заведението, където Пендиков бил с приятелки, и го е блъснал по главата с думите: " Не те ли е позор да се пишеш българин? ". След като Пендиков излязъл от заведението, Спасески, с още две лица, го нападнали, като Спасески го е задържал, а едно от другите лица го е блъснало по главата с бокс. Пендиков свидетелства, че е чул женски глас, който споделя да го оставят, тъй като ще извика полиция, а Спасески дава отговор: " Не би трябвало за българин да викаш полиция, нито един да не остане! ", и побоят траял. 

 

Спасески е упрекнат за това, че е предизвикал тежка телесна щета от ненавист, а задачата, която си слага отбраната, е да потвърди, че Спасески не е направил действието и не е възпитаван в ненавист, поради което прикани като очевидец бащата на Пендиков, който е взел участие в спасяването на българските туристи по време на случая с кораба " Илинден " в Охридското езеро, за което е получил премия от българското Министерство на вътрешните работи.

 

На идващото съвещание на съда ще бъдат разпитани движимостите лица и очевидците на случилото се.

 

Пендиков ще пристигна, когато здравословното му положение разреши, съобщи пред медиите след съвещанието юристът му Стефан Камишевски.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР