Делото срещу двамата нидерландски граждани – Робърт Писени и Курт

...
Делото срещу двамата нидерландски граждани – Робърт Писени и Курт
Коментари Харесай

Връщат делото за контрабанда на 16 тона прекурсори за наркотици

Делото против двамата нидерландски жители – Робърт Писени и Курт Миделдорп, упрекнати за контрабанда на 16 тона прекурсори за опиати ще се преглежда още веднъж.

При първото разглеждане делото завърши с присъда, която беше анулирана от Апелативен съд-Варна, заради установени процесуални нарушавания Холандските жители са упрекнати за това, че в интервала от 26.01.2017 година до 16.03.2018 година, без съответно позволение, пренесли през Митнически пункт „ Пристанище Варна - Запад " над 16 хилязи тона прекурсори за произвеждане на наркотични субстанции.

Предметът на контрабандата е в изключително огромни размери на обща стойност 5 989 762,88 лева и съставлява изключително тежък случай.

Прекурсорите били декларирани като почистващ препарат за прозорци.

Защитниците на подсъдимите желаеха смяна на мярката им от „ задържане под стража “ в по-лека и обявиха че са позволени основни процесуални нарушавания във етапа на досъдебното произвеждане, желаеха и разпит на двама прокурори, следили следствието по делото.

Варненският областен съд реши, че няма учредения за връщането на делото на прокуратурата и че обвинителният акт дава отговор на законовите условия. Като неприемливо дефинира настояването за осъществяване на разпит на двамата прокурори, следили следствието, защото са страна в производството.

Автор: Елена Георгиева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР