Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество

...
Делото срещу близнаците Валентин и Борислав Динкови, обвинени в помагачество
Коментари Харесай

Оставиха в ареста близнаците, помагали при убийството в Цалапица

Делото против близнаците Валентин и Борислав Динкови, упрекнати в помагачество и персонално укривателство при убийството на Димитър Малинов в Цалапица, продължава на 10 септември.

Днес съдът реши братята да останат в ареста.

На днешното съвещание на Районния съд бяха изслушани експертизите на движимостите лица.

В тройната правосъдна психолого-психиатрична експертиза на близнаците се показва, че Борислав е интроверт и се затруднява да поддържа връзка с девойки. Според специалистите д вамата са рискови за обществото и държанието им е склонно към ескалация. Приета беше и експертиза, съгласно която по главата и тялото им няма белези и пострадвания.

На съвещанието бяха прочетени показанията на бабата и бащата на обвинявания за убийството 32-годишен Рангел Бизюрев, както и приятелката на Валентин Динков, които не се явиха в залата за разпит.

Бабата твърди, че Рангел е отпътувал за Германия на 24 юли 2023 година и не е споделил нищо за убийството.
 Предадоха на съд Рангел Бизюрев за съзнателно ликвидиране
Предадоха на съд Рангел Бизюрев за съзнателно ликвидиране

Той е обвиняем за гибелта на Димитър Малинов от Цалапица

Георги Велянов пък показва, че Димитър Малинов употребявал постоянно амфетамин, който купувал от Рангел. Самият Рангел също употребявал и продавал амфетамин.

Съдът реши да се изиска информация за записи на диалог сред Рангел Бизюрев и близнаците.

По рано денем близки, родственици и другари на фамилията на убития Димитър Малинов се събраха на следващ митинг пред Съдебната палата.

Скандирайки " Смърт за убийците " и " Аз съм Митко и няма да мълча ", те желаеха делото на близнаците да се сплоти с това на Рангел Бизюрев и бяха безапелационни, че става дума за проведена незаконна група.
 Делото против близнаците от Цалапица потегли всъщност
Делото против близнаците от Цалапица потегли всъщност

Рангел Бизюрев свидетелства за убийството на Димитър Малинов

Хората настояха за доживотна присъда без право на подмяна, защото смъртно наказване в България няма. Те желаят да стане ясно кой е четвъртият човек, помагал на близнаците и Бизюрев да бъде укрито тялото на убития, както и да излезе нескрито цялата истина за тежкото закононарушение.

Припомняме, че Рангел Бизюрев бе предходната година по отношение на от Цалапица. Той е апетитен за физическият причинител на действието. През ноември 2023 година той бе з. Бизюрев бе през март.

Делото против близнаците Борислав и Валентин Динкови, посочени за помагачи на обвинения, няколко пъти бе отлагано , тъй като Бизюрев не беше на територията на България, с цел да бъде разпитан.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР