Делото срещу Ангел Караматев, по известен като пловдивският Ястребовски, ще

...
Делото срещу Ангел Караматев, по известен като пловдивският Ястребовски, ще
Коментари Харесай

Пловдивският Ястребовски, завлякъл жена с 35 бона, отново пред съда! Върнаха делото за ново разглеждане

Делото против Ангел Караматев, по прочут като пловдивският Ястребовски, ще стартира изначало. Процесът ще се гледа от различен състав на Пловдивския областен съд, а разпоредителното съвещание е планувано за през днешния ден.
Прочетете още
Това се случва откакто на 24 март тази година Окръжният съд под тепетата е отменил наложената му присъда от Районен съд-Пловдив. Припомняме, че на 31 май 2022 година Караматев получи наказване от 2 години и 6 месеца отнемане от независимост, при първичен общ режим. Съдия Николай Петров дефинира също, че Караматев би трябвало да заплати сумата от близо 36 000 лв. на потърпевшата Атанаска Спасова, както и 250 лв. на Министерство на вътрешните работи, 1420 на съда и 60 лв. разходи по делото.

Въззивната инстанция обаче е установила, че при първоинстанционното разглеждане на делото са позволени основни, отстраними процесуални нарушавания. Магистратите са разкрили куп пороци при установяване на присъдата и липса на безапелационни претекстове към нея, като са решили, че делото би трябвало да се върне за ново разглеждане.

Обвинението против Ангел Караматев е, че в интервала от 29.03.2018г. до 14.06.2018г. е лъгал Атанаска Спасова, че се нуждае от разнообразни суми пари, златни предмети и мобилни телефони, като с това предизвикал на нея, родителите ѝ и нейна другарка имотна щета в размер общо на  36 493,07 лева

Ангел и Атанаска се срещнали посредством интернет уебсайт за запознанства. Започнали връзка, като Караматев се показал с името Александър и твърдял, че има охранителна компания, което нямало нищо общо с действителността. Постепенно се сближил с Атанаска и почнали да се виждат всеки ден като имали „ загадка ” връзка. При една от срещите им Караматев казвал, че има бизнес връзки с богат чужденец, който имал желание да развива дейност  в България и трябвало да му оборудва офис с най-скъпата техника и обзавеждане и че му е нужен безценен мобилен телефон. Друг път, споделил че би трябвало да събере сума от 10000 лева за лекуване на дете на негов другар в чужбина. В следствие декларирал на Атанаска, че заради срещите си с нея е прекратил контракт с охранявано от компанията му лице и следва да заплати наказателна клауза в размер на 13 000 лева Друга неистина била, че е иманяр и че с цел да проработи металотърсача  му е належащо несъмнено количество злато.

По този метод, поддържал подвеждане у дамата, като лъжейки я за избрани обстоятелства и условия получавал пари и движимости със забележителна стойност,  освен от нея, а  в случаите, когато тя нямала нужните средства я карал да желала разнообразни суми от нейните родители и приятелки.

Предишното произвеждане протече по общия ред с разпити на всички, като Караматев отхвърли да признае виновността си. Ако в този момент обаче реши да признае обстоятелствата и събитията в обвинителния акт, той ще може да си издейства присъда понижена с 1/3 от наложената.

Предвиденото от закона наказване за сходен жанр закононарушения е от 1 до 6 години.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР