Делото срещу 51-годишния Стефан Герганов и вече пълнолетният му син

...
Делото срещу 51-годишния Стефан Герганов и вече пълнолетният му син
Коментари Харесай

Липса на съдебен заседател отложи дело за непълнолетен шофьор, предизвикал ПТП с жертва

Делото против 51-годишния Стефан Герганов и към този момент пълнолетният му наследник Марио Герганов, още веднъж не започва през днешния ден. Причината бе, че един от правосъдните заседатели е възпрепятстван поради злополука и не може да участва на делото. Така арбитър Петко Минев насрочи съвещание за дата през септември месец.
Прочетете още
Предходното  Разпоредителното съвещание, извършено в Окръжен съд-Пловдив, още веднъж бе отсрочено, защото магистратите решиха, че има позволена неточност в обвинителния акт, касаеща наточна правна подготовка.

Инцидентът е станал на 12- ти август 2021 година, като бащата е дал автомобила си на неправоспособния си наследник. Според обвинителния акт против подсъдимия Марио Георгиев- към оня миг малолетен и недееспособен лидер, е повдигнато обвиняване за това, че на посочената дата по пътя сред Калофер и Калоферски мъжки манастир при ръководство на джип,  който е благосъстоятелност на татко му Стефан Герганов  е нарушил разпоредбите за придвижване: Като лидер, младежът е не се е съобразил и не  е понижил скоростта на придвижване, до момента в който влиза в завой и по несъобразителност е предизвикал гибелта приятелката му, която е била в автомобила- Мария Караиванова. Срещу бащата Стефан Герганов също е повдигнато обвиняване.

В правосъдната зала през днешния ден още веднъж участваха и двамата обвинени, както и потърпевшите родители Антония Караиванова и Димо Караиванов, които са конституиранит като частни обвинители и бяха представлявани от юрист Евдокия Кемалова. Обвиняемите показаха предпочитание за кратко правосъдно разследване. Тоест ще признаят виновността си и описаните обстоятелства в обвинителния акт, като няма да се организират разпити на очевидци и движимости лица.  Така наказването им ще бъде понижено с една трета.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР