Делото се очаква да започне около 11 часа българско време.

...
Делото се очаква да започне около 11 часа българско време.
Коментари Харесай

В Одрин гледат делото за смъртта на граничния полицай Петър Бъчваров

Делото се чака да стартира към 11 часа българско време. По време на първото съвещание беше изслушан шефът на Главна дирекция " Гранична полиция " основен комисар Антон Златанов.

Граничният служител на реда Петър Бъчваров почина на 7 ноември 2022 година по време на дежурство по защита на българо-турската граница в региона на село Голям Дервент. След като с сътрудник - военнослужещ, се натъкват на пробив в оградата на границата, при огледа полицейският чиновник е ранен смъртоносно от патрон, изстрелян от посока Турция. По случая бяха арестувани двама турски жители от турските управляващи.

Петър Димитров Бъчваров е роден на 3 октомври 1990 година в Ямбол. Постъпва на работа в системата на Министерство на вътрешните работи през 2013 година Преминава през длъжностите служител на реда и старши служител на реда в група " Охрана на държавната граница " към Гранично полицейско ръководство в Елхово към Регионална дирекция " Гранична полиция ".

Калин Стоянов на откриването на монумент на двама починали при осъществяване на служебния си дълг гранични служители на реда
Снимка: Булфото

През септември в Елхово беше открит монумент на двама починали при осъществяване на служебния си дълг гранични служители на реда - 32-годишния младши контрольор Бъчваров и 28-годишния старши лейтенант Илия Великов.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР