Делото по чекмеджетата продължава. Това заяви в предаването Панарома по

...
Делото по чекмеджетата продължава. Това заяви в предаването Панарома по
Коментари Харесай

Иван Гешев намекна за разследване срещу Пеевски, но само ако има доказателства

Делото по чекмеджетата продължава. Това съобщи в предаването " Панарома " по Българска национална телевизия основният прокурор Иван Гешев.

Така той разяснява до каква степен е стигнало следствието на фотосите с чекмеджетата, цялостни с евро и злато от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов.
 Иван Гешев: Срещу омразата каузи трябват, а не думи
Иван Гешев: Срещу омразата каузи трябват, а не думи

Според основния прокурор се възраждат ксенофобията, расизмът и половата дискриминация

Няма дело " Магнитски ", има наказания. Шестима човека попадат под тях. Срещу четирима от тях бяха подхванати дейности още преди тези наказания. Основният аршин е дали има доказателства, а с цел да се стигне до тях, някой би трябвало да разкрие закононарушение и това са МВР или службите за сигурност. Ако някой счита, че по отношение на Пеевски, Божков, Цветан Василев има разлика - няма никаква, има идентичен метод на правосъдната власт . Това съобщи в изявление за " Панорама " основният прокурор Иван Гешев. 

" Поискали сме информция от Съединени американски щати, такава не получихме като се изключи тази, която е обществено известна. Не виждам проблем, в случай че има безапелационни доказателства или разкрито закононарушение,  прокурор да проверява депутата Пеевски или който и да е ", добави той, като акцентира, че не трябва да бъде нарушавана презумпцията за непорочност до доказване на противното. 

Обвинител номер едно бе безапелационен, че страната ни е покрила критериите за участие в Шенген. Той разяснява и изказванията, че наш граничен служител на реда е стрелял по емигрант. По думите му, няма данни това да е истина.

" Задължение на институциите е да работят за българските жители. Това и дълг. Заплатите ни заплащат българските жители. Гражданите чакат битка с престъпността и тези, които тровят децата ни. Лични връзки не могат да са по-важни от интереса на хората. Никога не са били недосегаеми нито дребни риби, нито акули. Спрямо всички лица, работим по идентичен метод ", разяснява Гешев във връзка извършената акция " Бяло ".

За случая " Семерджиев ", основният прокурор бе безапелационен, че правосъдната власт не е предоставяла " чадър ".   " Ние сме безкомпромисни и не вършим разлика ", съобщи той.

Иван Гешев уточни, че не се опасява, че неговата оставка може да е цената на политическия компромис за излаз от рецесията.

Иван Гешев уточни, че политиците още веднъж се пробват да овладеят прокуратурата .

Аз ще не преставам да не отстъпвам нейната самостоятелност, уточни Иван Гешев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР