Делото на съпредседателя на “ срещу лидера на продължава след

...
Делото на съпредседателя на “ срещу лидера на продължава след
Коментари Харесай

Петков срещу Борисов: Делото продължава след месец


Делото на съпредседателя на „ “ против водача на продължава след месец. Процесът e по отношение на изявление на Борисов, че и са взимали комисионни от контракти за доставка на природен газ.

Днес в правосъдната зала бяха изслушани трима очевидци, измежду които депутатът от Политическа партия Венко Сабрутев и предходният ръководител на КЕВР Станислав Тодоров.

В началото на съвещанието бранителите на желаеха отказ на правосъдния състав, защото имало изявления, че той е работил дружно с юриста на, само че съдът не откри учредения за това.

Първа показания по делото даде Мирослава Петрова. Тя изясни, че познава Петков от разнообразни начинания, свързани с плаж „ Корал “. Петрова описа, че е прочела статуса на, който е предмет на делото.

Бившият началник на КЕВР Станислав Тодоров описа за обстановката с настояването към страната ни за заплащане на газовите доставки от „ Газпром “ в рубли. Венко Сабрутев съобщи, че 2022 година е била най-турбулентна за пазара на газ и описа за прекъсването от страна на “Газпром ” към България и други страни.

Това наложи незабавно да търсим различни доставки. Премиерът няма никакви пълномощия и не може да въздейства върху цените, на които „ Булгаргаз “ купува или на доставчиците, сподели Сабрутев.

В почивката на делото разяснява отсъствието на Борисов в правосъдната зала.

„ го няма в правосъдната зала, тъй като го е боязън, че когато се изговарят справедливи неистини, има последствия “, сподели Петков.

Той уточни, че е в съда, тъй като няма какво да крие.

„ Искам да защитя вярата на българските жители, че има политици, които могат да се борят за техните права, без да се обогатяват. Когато опира до това да се види дали нещо е същинско, или неистина, Борисов го няма. Истината е единствено една - никой не се е обогатил “, сподели Петков.

Защитата на Борисов съобщи, че той не е задължен да се яви в съда. Според адв. Менко Менков разпитите на очевидците през днешния ден нямат отношение по процеса, а те по-скоро употребявали съда като политическа естрада. Той уточни, че отбраната ще насочи редица претенции за спомагателни доказателства.

Следващото съвещание по процеса е на 20 февруари
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР