Делото на директора на Народния театър Иван Вазов Васил Василев

...
Делото на директора на Народния театър Иван Вазов Васил Василев
Коментари Харесай

Делото на директора на Народния театър срещу Камен Донев отново беше отложено

Делото на шефа на Народния спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев против артиста Камен Донев още веднъж беше отсрочено. Този път, тъй като не всички призовани очевидци се явиха в Софийския областен съд.

В Камен Донев назова Василев " шушумига ", " човечец " и го дефинира като " нечитав човек ". Директорът на Народния спектакъл се обиди от квалификациите на артиста и заведе дело против него. Първото съвещание, когато съдът реши експерт да изготви експертиза на изявлението и прикани седем очевидци, които да опишат спора сред двамата.

На днешното съвещание се разбра, че Би Ти Ви не може да даде запис от изявлението, защото политиката на медията е да пази видеа до три месеца след излъчването им и този период е изминал. От медията помолиха съда да употребява линка към изявлението на техния уебсайт. Адвокатът на Василев изиска журналистът Диана Любенова, пред която Донев дава изявлението, да бъде призована като очевидец, само че съдът не утвърди тази молба.

Днес също по този начин не се явиха всички призовани очевидци по делото. От страна на Васил Василев се явиха неговата брачна половинка Надя Василева, основният секретар на театъра Красимира Стефова, както и артистът Деян Ангелов. Съпругата на Василев изясни, че изявлението е било гледано от всички в фамилията, в това число и от децата им, на които те не са могли да обяснят за какво Камен Донев назовава татко им " шушумига ".

 Васил Василев
© Юлия Лазарова

Васил Василев

В отбрана на Камен Донев се яви актрисата Албена Колева, която съобщи, че не е удовлетворена от обстоятелството, че Васил Василев е шеф на Народния спектакъл, тъй като с идването си е назначил " негови хора ". Тя напомни, че поради абсурда с режисьора Александър Морфов доста хора са напуснали театъра, измежду които е и писателят Захари Карабашлиев.

Колева описа, че до момента в който Василев е бил отпред на Плевенския спектакъл е имало молба Камен Донев да гостува там с зрелище, което играе в Пловдивския спектакъл. Василев е споделил, че няма свободна дата, а в действителност е имало такава. Освен това е споделил, че няма да разреши там да се играят " чалгаджийските представления на Камен Донев ".

Тъй като не е направена експертиза на записа, а на делото през днешния ден се явиха единствено четирима от призованите седем очевидци, делото още веднъж беше отсрочено, този път за октомври.

Делото сред двамата е продължение на абсурда в Народния спектакъл сред Васил Василев, Велислава Кръстева и Александър Морфов. Заради него Кръстева, която дълги години ръководеше пресцентъра на Движение за права и свободи, напусна поста пиар на театъра, а. Камен Донев е един от най-верните бранители на режисьора. Когато стана известно, че Василев се е почувствал афектиран от думи на артиста и е завел дело против него, Донев го предложения да отбрани достойнството си на боксовия кръг и съобщи, че може във всеки един миг да му даде поисканите 2500 лева.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР