Делото Иванчева – Петрова е тържество на двойния аршин на

...
Делото Иванчева – Петрова е тържество на двойния аршин на
Коментари Харесай

Емануил Йорданов: Делото Иванчева-Петрова е тържество на двойния аршин на прилагане на антикорупционния закон

" Делото Иванчева – Петрова е празненство на двойния критерий на използване на антикорупционния закон. По делото стоят доста въпросителни, които ще бъдат наранени в пледоариите в края на февруари. " Това сподели за обзорното публицистично предаване „ Метроном “ на Радио „ Фокус “ Емануил Йорданов, някогашен министър на вътрешните работи и юрист на някогашния зам.-кмет на столичния регион „ Младост “ Биляна Петрова.
Той обърна внимание, че законът за противопоставяне на корупцията и лишаване на нелегално добитото имущество е идентичен за всички, само че използването му допуска потребление на двоен стандарт.
" Трудно е да се допусна, каква ще е ориста на делото у нас. За страдание, доста неща, които се случват в рамките му, се разминават с нашето законодателство. Това дело е по-близо до политиката, до пиара, до предизборните акции – да се надяваме, че най-после всичко ще приключи, както е по закон ", разяснява Емануил Йорданов. Според него самият антикорупционен закон е цялостен с недобре дефинирани и неразбираеми текстове, които биха затруднили всеки да работи с него.
" Не би било неприятно преди ръководещите да оферират такива ремонти – да се срещнат с текста на Наказателния кодекс и да преценяват, дали в реалност може да има 150 хиляди лв. разлика сред декларирани приходи, налично имущество и осъществени разноски, без да има осъществено закононарушение. Но по тази причина би трябвало да се чете ", изясни някогашният вътрешен министър. Последните ремонти в антикорупционния закон няма да доведат до основни резултати, предвижда Емануил Йорданов, като посочи, че те могат само в допълнение да затруднят правораздаването. Според него нито тези ремонти, нито други дейности на ръководещите са съответни по отношение на корупцията у нас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР