Делото Хитрино върви към финал. В Окръжния съд в Шумен

...
Делото Хитрино върви към финал. В Окръжния съд в Шумен
Коментари Харесай

Хитрино: Поискаха по 20 г. затвор за машинистите на влака

Делото " Хитрино " върви към край. В Окръжния съд в Шумен юристите на потърпевшите и обвинените машинисти показаха своите пледоарии. От Окръжната прокуратура поискаха наказание, близо до максимума, който е 20 години затвор. Толкова изиска и юристът на потърпевшите Николай Димитров. От отбраната пък настояха за оневиняване на машинистите Димитър Михнев и Радослав Петков.

Според адвокатите причина за случая е положението на железопътната инфраструктура. Те са упрекнати в причиняването на гибелта на 7 души при жп случая в Хитрино на 10 декември 2016 година Тогава управляваният от тях товарен трен дерайлира, последва приключване на газ и гърмеж, които нанесоха голям брой провали.

" Първопричината за настъпилия случай е високата скорост, с която се е движела неуправляемо влаковата комбинация. Всичко друго са последици – дерайлирането, взривът и запалването ", сподели още юристът на потърпевшите Николай Димитров.

" Продължаваме да чакаме правдивост. Изминаха три години и към момента няма решение. Те няма да върнат нищо обратно, но нека да си получат заслуженото, тъй като ние ще страдаме цялостен живот ", съобщи Шенай Ахмедова, която загуби сина си и брачна половинка при трагичния случай. 
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР