Делото беше заведено от министъра на икономиката и индустрията Богдан

...
Делото беше заведено от министъра на икономиката и индустрията Богдан
Коментари Харесай

Гергов ще пие студена вода. Окончателно запорираха варненските акции в Пловдивския панаир

Делото беше заведено от министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов след апортирането на акциите. Решението на съда не предстои на обжалване.

 

Всъщност става дума за варненските акции в Пловдивския панаир, които са в размер на 29%. Ако капиталът бъде трансфериран на сдружението на Гергов, предприемачът ще получи мажоритарен дял и общественото присъединяване ще остане към 20%. Това значи, че нито община Пловдив, нито страната ще могат да въздействат на решенията, които касаят панаира, а опасенията са, че той ще бъде съборен, а на негово място ще се построи постройка. 

 

В началото на месец август страната запорира акциите, а малко по-късно Апелативният съд в Пловдив удостовери решението. Искането беша уваено и от Софийския градски съд, а последната инстанция оставя Гергов с вързани ръце. 

 

Сагата с преодоляването на панаира стартира през 2016 година, когато варненската община получи 29% от Пловдивския панаир. Тогава страната се управляваше от ГЕРБ и Бойко Борисов. 20% от акциите бяха дадени на община Пловдив.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР