Дело за развод в Германия беше отложено за една седмица.

...
Дело за развод в Германия беше отложено за една седмица.
Коментари Харесай

Развод в Германия: Само без забрадка

Дело за бракоразвод в Германия беше отсрочено за една седмица. Причината е настояването на арбитър сирийка да се яви без кърпа на процеса, заяви в. “Тагесшпиегел “.

Изданието прецизира, че случката се е разиграла в Потсдам, столицата на провинция Бранденбург.

Местен арбитър е забранил на сирийка, която желала да се разведе с мъжа си, да пристигна на процеса със кърпа, заяви в. “Тагесшпиегел “.
В призовката до мюсюлманката, която е пристигнала в Германия със статут на емигрант, пишело, че религиозни прояви като носенето на кърпа не са разрешени в правосъдната зала и по време на съвещанието. При неспазване на възбраната, сирийката щяла да бъде санкционирана.
Според в. “Тагесшпиегел “ съдията е разрешил на бежанката или да се яви в съда персонално или да бъде представлявана от адвокатката си, макар правилото за наложително наличие в подобен тип съвещания.
Председателят на районния съд Росвита Ноймайер заяви, че процесът е отсрочен с една седмица. „ За реда в правосъдната зала, където няма място за религиозни прояви, дава отговор съдията “, съобщи тя по отношение на възбраната носенето на кърпа по време на съвещанието.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР