Дело за лъжесвидетелстване е било заведено срещу тъщата на подсъдимия

...
Дело за лъжесвидетелстване е било заведено срещу тъщата на подсъдимия
Коментари Харесай

Тъща на подсъдим за двойно убийство му осигурила алиби

Дело за лъжесвидетелстване е било заведено против тъщата на подсъдимия за убийството на родителите си Венцислав Караджов – Мария Рекина, заяви "Монитор ".

Разследването против нея е поради това, че по време на един от първите й разпити в досъдебното произвеждане тя се пробвала да му обезпечи оправдание за нощта на двойния разстрел. Първо е твърдяла, че шурей й не е излизал от у дома.

След часове разпит, траял през цялата нощ, тя въпреки всичко е признала, че във вечерта на разстрела на Божура и Цветан Караджови синът им Венци въпреки всичко е излизал от жилището.

Според юриста на Венцеслав Караджов Зоя Тошкова делото за лъжесвидетелстване е било формирано още предходната година. По думите на юрист Тошкова несъгласията в показанията на Мария Рекина са били поради траялия цялата нощ разпит на тъщата.

„ Делото за лъжесвидетелстване е най-вероятно поради едни от първите й показания по време на досъдебното произвеждане, когато е споделила, че Венцислав Караджов не е излизал от тях. Те одобряват, че когато е споделила в 4 часа сутринта, че Венци е излизал, те одобряват това за правилно, тъй като на тях това им прави работа”, разяснява юрист Зоя Тошкова.

По думите й най-вероятно Мария Рекина ще бъде оповестена за търсене, макар че за управляващите местонахождението й е известно. Жената работи и живее в Гърция за непрекъснато и на последното съвещание на окръжния съд в Пловдив против шурей й бе пристигнала като очевидец. Тогава разпитът й почнал в 9 часа сутринта и траял до 17 часа същия ден.

„ Включително я питаха дали е имала контакт с адвокатите…Жената си дойде от Гърция и аз даже самото дело виждам да не я приближавам на по-малко от 3 метра”, се възмути юрист Тошкова.

Възрастните Божура и Цветан Караджови били убити на 15 май 2016 година вечерта. В тялото на брачна половинка имало три патрона, а в това на Божура – шест. За двойното ликвидиране бе задържан синът им Венцеслав, като съгласно проверяващите претекстът бил спор за парцел – двор и къща, на ул. „ София” в Пловдив.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР