Дело за клевета е завел срещу Делян Добрев съпредседателят на

...
Дело за клевета е завел срещу Делян Добрев съпредседателят на
Коментари Харесай

Асен Василев заведе дело за клевета срещу Делян Добрев, иска 250 000 лева

Дело за клюка е завел против Делян Добрев съпредседателят на Политическа партия асен Василев в Софийския градски съд, съобщи Euractiv.bg.

Искът на Василев е за 250 000 лева, само че първо съдът ще прегледа част от него - за 25 100 лева Ако Василев завоюва делото, той ще може да заведе ново за остатъка до 250 000 лева, като първото решение ще има мощ на пресъдено нещо за основанията, т.е. че има породена щета. Василев счита, че е оклеветен с редица медийни участия, изявления от парламентарната естрада и статуси на Делян Добрев във Фейсбук.

На 31 декември предходната година да вземем за пример Добрев написа дълъг пост, в който с изключение на всичко споделя и: " Сумарната вреда за късото ръководство на измамниците с бели якички е в размер на десетки милиарди лв.. Тези колосални средства за нашата бедна страна изтекоха към режима на Путин и евентуално Кирил и Асен посредством сметки в Швейцария, Холандия, офшорки и така нататък Такъв теч на народен капитал няма даже по време на основаването на външнотърговските компании в последните години на комунизма. Казано просто, тогава ограбиха България, в този момент я ограбиха двойно и тройно ".

По-рано, през ноември, Добрев написа: " Европейска комисия понижи прогнозата за 2023 от 2,3% на 1,1%. Асен Василев продължава да се тръшка. Някой да му постави усмирителната риза преди да е станало прекомерно късно! "

" Днес в Народното събрание попитах депутатите какъв брой от тях мислят, че Асен Василев не е вземал тлъсти комисионни от газа и горивата? 1 подвигна ръка. Тоест 239 считат, че е вземал! ", гласи пост на Добрев от 5 януари 2023 година

Според Василев с това съзнателно и настойчиво разпространение на клюки се уронва положителното му име в персонален, обществен и професионален аспект. В желае си той отбелязва още, че е изпитал непреодолимо отвращение от тези клюки.

От Софийския градски съд потвърдиха пред в. " Сега ", че такова дело е заведено.

Съдебната процедура за компенсации поради засегнатост и клюка, в това число и за хора, ангажирани в политическия живот не плануват компенсации от порядъка на 250 хиляди лева, разясниха магистрати пред " Сега ". Обикновено се присъждат 10-15 хиляди лева Точно поради това евентуално Василев е завел непълен иск за 25 100 лева Така делото му ще се гледа от градския съд (той се занимава с искове над 25 хиляди лева.), а не от районния, а той ще си спести по-голямата такса, която би дължал за иск от 250 000 лева.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР