Дело за бреговата ивица край така наречените летни сараи на

...
Дело за бреговата ивица край така наречените летни сараи на
Коментари Харесай

Съдът отложи делото за парк "Росенец" заради липса на вещи лица

Дело за бреговата линия край по този начин наречените летни сараи на Ахмед Доган, в парк " Росенец ". От пет месеца линията е подготвена за регистриране в кадастъра като " плаж ", само че първо би трябвало да се произнесе Административният съд в Бургас.

Категоризирането на плажа е обжалвано от компания, претендираща, че е притежател на двуетажна постройка на пясъка, оповестена за противозаконна. Според юристите на компанията това е самозалесила се територия, обрасла с дървета и шубраци.

" Становището на кадастъра е, че това е плажна линия. Ние сме го нанесли като действителен плаж и заповедта е реалност ", съобщи Цена Вичева – юрист в Службата по геодезия, картография и кадастър.

Снимка: btvnovinite.bg

Съдът през днешния ден отсрочи делото, поради липса на движимости лица, които да изготвят двете поискани експертизи.

bTV изиска мнението на самостоятелния геодезист инж. Атанас Иванов – Камара на инженерите по геодезия.

" Така като го виждам, дава отговор на 99% от определението - има пясък, има море, има трошляк, има седименти, т.е. това е морски плаж ", изясни той.

Снимка: btvnovinite.bg

Междувременно са влезнали в действие заповеди за срутване на две от постройките в така наречен сараи.

" Триетажна сграда върху скалите е с незнаен притежател, което е видно и от констативния протокол, и би трябвало да бъде съборена за сметка на страната.

Вторият обект е будка на защитата. Общинската компания е подала оферта за премахването. Цената е 58 000 лв.. Сега регионалната администрация ги чака от Министерски съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР