Дело срещу трудов инспектор, който като длъжностно лице е поискал

...
Дело срещу трудов инспектор, който като длъжностно лице е поискал
Коментари Харесай

Съдят трудов инспектор, поискал и взел 500 лева рушвет

Дело против трудов контрольор, който като длъжностно лице е изискал и е взел рушвет от 500 лв., стартира през днешния ден в Окръжния съд в Пазарджик. Първото разпоредително съвещание е планувано за 14:00 часа.

Държавният чиновник бе махленски в корупция на 10 септември предходната година. Тогава беше арестуван от полицията, откакто бизнесмен, от който си изискал подкуп, подал сигнал против него.

Трудовият контрольор е изискал 1000 лв., само че приел и на половина по-малката сума, открили са проверяващите. Това се случило след инспекция, осъществена на 3 август в обект на компания в село Мало Конаре, когато се открило, че един от служащите няма подписан трудов контракт. Обвиняемият, който бил проверяващ контрольор, изискал от представителя на компанията 1000 лв., с цел да не му наложи оптималната санкция от 15 000 лв. за нарушаването.

На 10 септември обвиненият е бил арестуван в кабинета си в постройката на Инспекцията по труда в Пазарджик след приемане на 500 лв. от поискания рушвет от представител на проверяваната компания.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР