Дело срещу шофьор, опитал да убие колега заради отнето предимство

...
Дело срещу шофьор, опитал да убие колега заради отнето предимство
Коментари Харесай

Мъж, прострелял шофьор заради отнето предимство, жали 15 г. решетки

Дело против водач, опитал да убие сътрудник поради отнето преимущество в Свищов преди 5 години, потегля в Апелативния съд във Велико Търново.

Със своя присъда от 14.11.2018 година Окръжният съд във Велико Търново признал подсъдимия Кирил К. за отговорен в това, че на 12.10.2014 година в гр. Свищов, посредством потребление на огнестрелно оръжие - револвер " Глок " 19 SET, диаметър 9х19 мм и производство на изстрел с него, направил опит съзнателно да умъртви Марин Д., като му предизвикал огнестрелно пострадване, проникнало в гръдната празнина с канал, преминаващ през белодробния паренхим. Опитът оставал незавършен единствено поради оказана в точния момент здравна помощ - оперативно лекуване в УМБАЛ " Проф. доктор. Георги Странски " в гр. Плевен.

Според обвинителния акт, екшънът се разиграл на ул. " Студентска " в гр. Свищов. Подсъдимият управлявал лек автомобил по улицата, а потърпевшият се е присъединил в придвижването от странична улица с ръководен от него товарен автомобил " Татра ". Кирил бил обиден от маневрата за включване в придвижването на камиона, която възприел като лишаване на преимуществото му. С маневра принудил лидера на товарния автомобил да спре. Подсъдимият излязъл от колата, като взел оръжието със себе си. Доближил кабината на товарната машина, където сред двамата водачи протекла кавга, завършила с произвеждането на изстрел.

Първоинстанционният съд осъдил Кирил К. на 15 години отнемане от независимост, които да изтърпи при първичен непоколебим режим. Той би трябвало да заплати на потърпевшия Марин Д. сумата от 60 000 лв. като обезщетение за претърпените неимуществени вреди в следствие от закононарушението.

Делото в Апелативен съд – Велико Търново е формирано на съображение въззивна тъжба от бранителя на подсъдимия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР