Дело срещу 37-годишен лихвар от Девин, давал заеми с огромни

...
Дело срещу 37-годишен лихвар от Девин, давал заеми с огромни
Коментари Харесай

Лихвар от Девин, давал заеми с над 200 % лихва, отива на съд

Дело против 37-годишен лихвар от Девин, давал заеми с големи лихви, ще се гледа в Окръжния съд на Смолян. Красимир И. е упрекнат в това, че е подбудил възпитаник с букви Д.М.К. от Девин да държи и популяризира опиати.
Разследването сочи, че той е правил противозаконни банкови покупко-продажби от януари 2014 година до юни 2017 година, предоставяйки заеми на 20 индивида – 18 мъже и 2 дами, против рента от 10 до 216.66% .
На процедура се е получавало следното: Красимир давал дребни суми в заем с 30 до 100% седмични и месечни лихви. След това обаче кредитополучателите, не можейки да върнат парите в точния момент, взимали отначало заем от него, с цел да покрият тежките лихви.
По този метод дължимите суми стигали до 1600 - 2000 лева, само че хората прибирали над два пъти повече от тях.
От лихвите девинчанинът, който е незает, формирал противозаконни приходи на стойност 35 140 лв. , се сочи в обвинителния акт. От него излиза наяве, че Красимир е осъждан, със приблизително обучение е, не е женен и има едно дете.
Красимир е упрекнат и за това, че в интервала от 25 август 2016 до 14 март 2017 година е подбудил е помагал на ученика Д. М. К. от Девин да държи и популяризира опиати.
Спецполицаите разкрили у момчето съвсем 200 грама амфетамини и екстази на стойност 6 000 лв..
Дрога първо е открита при инспекция на товарен " Мерцедес ", спрян на контролно-пропусквателен пункт " Забрал " при входа на Девин. В кабината имало два пакета с амфетамини на обща стойност 3010 лв..
Следващата инспекция на ученика, който в този момент е на 18 години и на самостоятелно образование, била на пешеходната алея от паметника на Катя Ванчева към квартал " Врътлек " на Девин. В левия джоб на якето му разкрили 3 топчета с екстази. По-късно същата вечер в подпорна стена против дома на момчето разкрили 105 розови хапчета с екстази във формата на пингвин и надпис “HAPPY FEET”, обгърнати в тоалетна хартия и тиксо. Упойващите субстанции са изчислени на стойност над 800 лв..
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР