Дело ще има. Кой е виновен - този спор ще

...
Дело ще има. Кой е виновен - този спор ще
Коментари Харесай

Явор Куюмджиев: Долно е да се спекулира с това дали Турски поток е наш или чужд

" Дело ще има. Кой е отговорен - този спор ще бъде позволен в съда. Резултатът от такова дело ще се случи след няколко години. Не е хубаво да се разяснява кой какви шансове има, тъй като в самия арбитраж юристите вършат цялостен обзор на медиите и това се употребява като косвени доказателства. Ако кажа, че нямаме късмет, те ще го цитират ", коментира енергийният специалист Явор Куюмджиев в предаването " Денят ON AIR ".

От думите му стана ясно, че ще ни пазят едни от най-подготвените специалисти в енергийното право, които обаче са много скъпи. В желае евентуално ще става въпрос за неустойки поради пропуснати изгоди от недоставените количества газ от страна на " Газпром ".

Куюмджиев е на мнение, че няма отговорни за това, че българските консуматори ще заплащат по-скъп ток.

" Ако Топлоелектрическа централа " Марица-изток 2 " спре, доста хора остават без работа и прехранване. Ако част от нейната сила не се включи в микса за физическите лица, за жителите... Тя има доста тежки финансови проблеми. Това е тежък компромис в нежния баланс сред ползите на енергетиката и тези на жителите. Българският бизнес ще помогне ли на енергетиката? Не. На междинна сметка 60 лв. за ток, 4% от горната страна са 2,40 лева на месец. На сметка 10 лв. месечно, нарастването ще бъде 40 стотинки. Не е нещо съдбовно ", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

Според енергийния специалист е неточност за сметките да се оказва помощ на всички - на небогати и на богати. Трябва да се направи таргетиране кой в действителност има потребност от държавна помощ, счита Явор Куюмджиев.

" Пошло и долно е да се спекулира с това дали " Турски поток " е наш или непознат. Това е наша инфраструктура, издигната с пари на " Булгарстрансгаз ". 50% от потенциала на " Турски поток " е закупен от " Газпром " и е заплатен предплатено. Голяма част от инвестицията към този момент е възвърната. Десетилетия напред този газопровод ще носи доходи на " Булгарстрансгаз " и всички нас ", уточни още гостът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР