Делите рождения си ден с милиони хора, но знаете ли,

...
Делите рождения си ден с милиони хора, но знаете ли,
Коментари Харесай

Датите, на които най-малко и най-много хора по света имат рожден ден

Делите рождения си ден с милиони хора, само че знаете ли, че някои рождени дати са доста по-често срещани от други?

Най-малко хора на света са родени на 29 февруари , демонстрират изследвания. Това е изцяло разумно, защото тази дата съществува единствено през високосните години т.е един път на четири години. Обикновено хората, които са родени на нея, честват или на 28 февруари, или на 1 март.

Втората най-рядко срещана дата пък е Коледа - 25 декември. Донякъде това се изяснява с обстоятелството, че в случай че могат да възнамеряват раждането, родителите избират детето да не се появява навръх празника.

Най-много хора пък са родени през септември, сочат още данните. Спор има обаче за съответната дата - някои изследвания настояват, че тя е 9 септември, други - 16-и, а трети - 26-и.

Друг любопитен факт, обвързван с рождените дни, е, че песничката " Happy Birthday to You " е записана в Книгата на Гинес като най-разпознаваемата ария на британски език. Чак през 2016 година обаче тя бе избрана за публично владеене, което значи, че до тогава всеки, който я е изпълнявал, механически е дължал възнаграждение за авторски права.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР