Делио Роси иска да направи балансиран отбор, който може да

...
Делио Роси иска да направи балансиран отбор, който може да
Коментари Харесай

Делио Роси: Не съм магьосник!

Делио Роси желае да направи уравновесен тим, който може да играе еднообразно добре в офанзива и отбрана, а почитателите да разпознават елементарно неговия жанр. Италианският експерт, който към този момент е старши треньор на Левски, добави, че общата му цел със притежателя Спас Русев е "сините " да вървят единствено напред.

"Извинявам се, че не приказвам български, само че до преди една седмица не знаех, че ще бъда треньор на толкоз огромен клуб като Левски. Казвам се Делио Роси, 57-годишен съм, някогашен професионален футболист съм, 34 години съм женен и имам три деца. С цялостен триумф съм приключил спортна академия в Италия. От 1990-а съм футболен треньор. Представих се и съм подготвен за въпроси. Искам обаче работата ми да бъде оценена по това, което върша, а не по приказки.

В последните 19 години съм работил единствено в Италия и съм управлявал единствено локални тимове. Тъй като съм човек, който желае да се потвърждава и обича провокациите, пристигна моментът, в който желаех да опитам нещо ново и да опитам да реализира триумфи с Левски. Имах и други предложения от други тимове, само че притежателят на клуба ми сподели, че желае да работи с мен. Това ме накара да избера Левски.

Не съм тук, с цел да давам обещания, а и притежателят не желае такива от мен. Той ме помоли да опитам да въведа нов жанр на игра и добра организация, с цел да може клубът да върви напред. Ще се постарая да реализира неговите цели, само че не съм вълшебник. Мисля, че ще съумея. Надявам се да имам време за работа, тъй като този развой изисква тъкмо това. Не може да желаеме да тичаме, без да сме се научили да вървим. Не знам какъв брой време ще бъде нужно, само че ще направя Левски тим от високо равнище. Аз съм виновен.

Искам постоянно да диря успеха, което е всекидневно за клуб като Левски и неговият треньор. Важно е и почитателите да виждат жанр на игра, който да бъде елементарно различим за този тим. Така и успехите ще дойдат. Има обаче доста да се работи. Трябва да бъдем уравновесени и положителни в двете етапи на игра, тъй като печелившите тимове не играят единствено в офанзива. Само с баланс се реализират триумфи.
Ще се срещна в къси периоди с футболистите, с които разполагаме. След това ще кажа на притежателя характерностите на футболистите, които би трябвало да бъдат потърсени. За да търсим обаче, би трябвало да видя какво имаме в този момент. Не бива да бързаме, с цел да не стават неточности.

Само Левски! ", сподели Делио Роси.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР