Делфините са морски бозайници, които винаги са успявали да изненадат

...
Делфините са морски бозайници, които винаги са успявали да изненадат
Коментари Харесай

Уникални факти за делфините, които със сигурност не знаете

Делфините са морски бозайници, които постоянно са успявали да изненадат учените със своето държание. Те населяват Индийския, Тихия и Атлантическия океан. Като размер делфините доближават до дължина три метра, а килограмите им могат да надвишават и двеста.

Основната храна на делфините е риба и сепии. Има доста забавни обстоятелства, свързани с тези бозайници, които несъмнено могат да ви изненадат и по едно и също време с това да ви накарат да заобичате тези страхотни животинки!

1. Делфините усещат усета на храната, само че нямат подушване.

2. Делфините поддържат връзка между тях, като издават разнообразни звуци и всеки тон може да показва друго въодушевление.

3. Женските делфини са бременни в границите на цели единадесет месеца, като от време на време бременността може да трае и седемнадесет месеца.

4. При раждането на бебе делфин участват и по този начин наречените делфини-акушери. Когато бебето се роди майка му го избутва към повърхността на водата, с цел да може да си поеме въздух.

5. Делфините в никакъв случай не заспиват изцяло. Дори, когато са неподвижен, едната половина на мозъка им е дейна и заради тази причина едното око на делфините постоянно е отворено.

6. При делфините може да се срещне хомосексуализъм. Те, също като хората, вършат секс за наслаждение.

7. Когато един делфин от стадото е потърпевш, всички останали се пробват да създадат каквото могат, с цел да му оказват помощ. Понякога даже го избутват към повърхността, с цел да му оказват помощ да диша.

8. Преди хиляди години делфините са били сухоземни същества, сходни на кучетата. Ето за какво и в наши дни някои експерти откриват огромна аналогия в държанието на делфините и кучетата.

9. Делфините тъгуват за умрелите си събратя.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР