Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По

...
Делфинариум Варна празнува днес 38 години от създаването си. По
Коментари Харесай

Делфинариум Варна празнува 38 г. от създаването си и кръсти новороденото тюленче по случая

Делфинариум Варна чества през днешния ден 38 години от основаването си. По този мотив екипът даде име на бебето тюленче, което се роди неотдавна. Тюленчето ще се споделя Лия и е кръстено на татко си Лео.

Все още посетителите няма да могат да виждат бебето, с цел да не бъде уплашено. С майката Бианка са отделени в независимо помещение, а чиновниците поставят най-хубавите грижи за тях, оповестяват от делфинариума.

За празника на Делфинариума през днешния ден ще има занимателна стратегия, викторина с награди и доста сувенири за децата. Отделно ще бъде пуснат фамилен билет за посещаване на зрелище с делфините. При най-малко 4 закупени билета единствено през уеб страницата на Делфинариум Варна, един детски билет ще бъде безвъзмезден. Варненският делфинариум е открит на 11 август 1984 година и разполага с 1200 места. Размерите на басейна са 12 на 15 метра и дълбочина 6 метра, и се цялостни с морска вода посредством специфична помпена система. Водата се извлича от Черно море на 150 – 160 метра от брега и дълбочина 3 – 6 метра, където тя е най-чиста и се подлага на преправка преди да доближи до басейна. Делфинариумът разполага и с кафе-сладкарница с транспарантна стена към аквариума. В него има пет делфина – 3 женски и 2 мъжки – Кимбо и Доли са донесени от далечните крайбрежия на Гватемала и Куба, а Йоана, Бимбо и Флипър са родени тук.

В него към този момент има и 3 тюлена. Екипът на Делфинариум Варна си пожела нов дом за животните за кръглата годишнина след 2 години. Той се надява Община Варна да придвижи документите за разширението и модернизирането на постройката и басейните. " Ние отглеждаме бозайниците с доста обич и внимание, само че заслужават да живеят в по-големи пространства и басейни, където да се усещат по-комфортно. Проектът за разширението на „ Делфинариум Варна “ е утвърден, заплатен и координиран. Закупен е и спомагателен имот, за основаване на оптимален комфорт на любимците и на техните фенове. За огромно наше удивление към този момент повече от година и половина няма отговор от страна на Община Варна или противоположна връзка по напредване на плана за сливане на парцелите и реализиране на новото съвременно оборудване. В общината е импортирано предложение за обединяването на близки прилежащи лични терени, надлежно 863 кв. м и 2700 кв. м, за които вложителят желае обединяване. Проектът ще се осъществя директно до актуалната постройка, като е планувано да се резервира образа на Морската градина. ", споделят от там.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР