Делегацията, водена от премиера Кирил Петков, пристигна в Киев. Очаква

...
Делегацията, водена от премиера Кирил Петков, пристигна в Киев. Очаква
Коментари Харесай

Кирил Петков в Киев: България няма да стои безучастна

Делегацията, водена от премиера Кирил Петков, дойде в Киев. Очаква се делегацията да се срещне с българската общественост в Украйна.

В Бородянка Кирил Петков съобщи, че ще съобщи на президента Зеленски обръщение - България няма да стои безучастна. Той съобщи своите упования да има болшинство в Парламента идната седмица за гласоподаване за военна поддръжка.

" Тази реторика, която чуваме от няколко месеца - не давайте военна помощ на Украйна, с цел да има мир. Ако това е цената на мира, който виждаме и в случай че съветската страна продължава да стреля и никой няма дори опция да се отбранява, желаеме ли го този мир? Можем ли да ски легнем умерено като част от Европейски Съюз - дано руснаците си довършат този вид работа ", сподели министър председателят.



По думите му България не може да стои безучастна в този спор, тъй като е част от демократичния свят и от Европейския съюз

" Ще застанем до Украйна, тъй като това не е просто борбата на Украйна. Това е цивилизационен избор, от коя страна желаеме да стоим. И представете си, в случай че някой беше споделил по време на Априлското въстание: " Ами най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят ". Това позиция ли е? Как я одобряваме? Цялата ни история е основана, че някакви хора не са се примирили с агресор, който желае да потъпче опцията да вършат личния си избор ", разяснява още Петков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР