Делегацията ни на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес проведе

...
Делегацията ни на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес проведе
Коментари Харесай

България с консултации за домакин на Младежките зимни олимпийски игри през 2024 г.

Делегацията ни на младежките Олимпийски игри в Буенос Айрес организира едночасова среща с техническия екип на МОК, който ще съветва България при подготвянето на кандидатурата на страната за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024.

На срещата участваха министърът на младежта и спорта Красен Кралев, президентът на БОК Стефка Костадинова, вицепрезидентът на БОК Любомир Ганев, генералният секретар на БОК Белчо Горанов и шефът на дирекция " Европейски стратегии, планове и интернационално съдействие " към ММС Виктория Славкова.

" След срещата двамата със Стефка Костадинова бяхме признати от президента на МОК Томас Бах, с който също имахме опция да продължим диалозите, стартирани в София.

По-късно делегацията ни организира и работна среща с управлението на ФИС (Международната федерация по ски), на която участваха и членове на организационния комитет на Зимните юношески олимпийски игри през 2020, които ще се проведат в Лозана, Швейцария ", разкри министърът.

" На идващия ден организирах дълга среща и с генералния шеф на МОК Кристоф Де Кепер и вицепрезидента на МОК проф. Угюр Ерденер.

От извършените досега срещи и диалози в Буенос Айрес станаха ясни две неща: Бюджетът за оперативните разноски за провеждането на игрите възлиза сред 30 и 40 милиона евро.

Българската кандидатура се радва на сериозна поддръжка от най-високо равнище в МОК. Мисля, че задачата е допустима и има смисъл да продължаваме да работим за подготовка на една сполучлива кандидатура на България за хазаин на Зимните юношески олимпийски игри през 2024 ", заключи Красен Кралев.

 Красен Кралев посети сесия на МОК в Буенос Айрес
Красен Кралев посети сесия на МОК в Буенос Айрес

Вижте детайлностите
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР