Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на

...
Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на
Коментари Харесай

Делегацията на ВМРО в ЕП иска среща с посланика на САЩ Херо Мустафа

Делегацията на Вътрешна македонска революционна организация в Екологичен потенциал желае среща с посланика на Съединени американски щати Херо Мустафа.

Поводът са поредност от провокации от страна на висши американски чиновници за признание на „ македонско малцинство “ в България. За това означават от Вътрешна македонска революционна организация.

Ние от Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване настояваме за незабавна среща с Н.Пр. Херо Мустафа във връзка със зачестилите изявления на висши американски чиновници по проблема с участието на районен съд Македония в Европейски Съюз и така наречен „ македонско малцинство “ в България.

В последните дни ставаме очевидци на невиждано вмешателство в връзките сред Република България и Република Северна Македония от страна на членове на администрацията и представителната власт в Съединени американски щати. Нееднократно виждаме в медиите позиции, които са построени върху лъжливата теза, че нашата страна би трябвало да признае съществуването на „ македонско малцинство “ в България, както и такива, които искрено заплашват със наказания страната ни, показва в писмото си българският представител в Екологичен потенциал Ангел Джамбазки.

Той, в качеството си на заместник-председател на Вътрешна македонска революционна организация, обръща също по този начин и внимание на Н.Пр. Мустафа, че:

Позицията на България е в унисон с интернационалното право и се основава на Договора за другарство, добросъседство и съдействие, подписан от двете страни. Позицията на България е и в унисон с историческата истина и правдивост, която изискуем на всеки български жител с македонски корени.

Това синхронизирани дейности ли са? Официални представители от Съединени американски щати подгряват посещаване, което няма никаква дипломатическа логичност, поради самата политическа обстановка в районен съд Македония. Защо? Каква е задачата?

Ето за какво управлението на Вътрешна македонска революционна организация упорства за незабавна среща с американския дипломат в България госпожа Херо Мустафа. Нашите претенции са да бъдат прекъснати провокациите и клеветите по тематиката Македония и опитите за интервенция в конституционно обусловените граници – България е еднонационална страна.

Това не предстои на коментар! Така обобщават от воеводите
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР