Делегацията на Хамас, която от неделя е в Египет за

...
Делегацията на Хамас, която от неделя е в Египет за
Коментари Харесай

Делегацията на „Хамас” е напуснала преговорите за прекратяване на огъня в Газа

Делегацията на „ Хамас ”, която от неделя е в Египет за договаряния за преустановяване на огъня в Ивицата Газа, през днешния ден е „ напуснала Кайро ”. Това заяви проправителствената египетска медия „ Ал Кахера нюз ”, цитирайки почитан чиновник, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Според същия източник договарянията сред представители на " Хамас ", Египет, Катар и Съединени американски щати " ще бъдат обновени идната седмица ", по време на свещения за мюсюлманите месец Рамазан за прекъсване на огъня във войната, провокирана от невижданата офанзива на палестинското придвижване на израелска територия на 7 октомври.

" Хамас " ще продължи договарянията за преустановяване на огъня в Газа, до момента в който не бъде реализирано съглашение с Израел, се споделя в изказване на палестинската формация. Официален представител на придвижването упрекна Израел за неналичието на прогрес, уточни „ Ройтерс ”.

" Делегация на " Хамас " напусна Кайро тази заран за съвещания с управлението на придвижването, като договарянията и напъните не престават за прекъсване на експанзията, връщане на разселените лица и доставка на помощи за нашия народ ", се споделя в изказването на " Хамас ".

Високопоставеният представител на " Хамас " Сами Абу Зухри обаче съобщи, че Израел е " осуетявал " напъните за подписване на съглашение за преустановяване на огъня с посредничеството на Катар и Египет по време на четиридневните договаряния, чийто хазаин беше Кайро.

Продължават договарянията в Кайро за преустановяване на огъня в Ивицата Газа

Абу Зухри съобщи пред " Ройтерс ", че Израел отхвърля настояванията на " Хамас " да приключи офанзивата си в анклава, да изтегли силите си и да обезпечи независимост за влизане на помощи и завръщане на разселените хора.

Към момента няма коментар от страна на Израел.

Преговарящите от " Хамас ", Катар и Египет, само че не и от Израел, се пробваха тази седмица да обезпечат 40-дневно преустановяване на огъня, по време за мюсюлманския заветен месец на пости Рамазан, който стартира при започване на идната седмица.

Условията на договорката за Газа, показана на " Хамас ", плануват групировката да освободи част от заложниците, които към момента държи след нападението от 7 октомври. Палестинските пандизчии, държани в Израел, също би трябвало да бъдат освободени.

" Хамас " даде обещание да продължи договарянията в Кайро, само че публични представители на палестинската формация обявиха, че преди освобождението на заложниците би трябвало да бъде реализирано преустановяване на огъня, израелските сили би трябвало да изоставен Газа и всички поданици на Газа да могат да се върнат по домовете, от които са избягали.

По-рано източниците на „ Ройтерс ” споделиха, че Израел демонстрира въздържаност на договарянията в Кайро, тъй като " Хамас " отхвърля да даде лист на заложниците, които към момента са живи. " Хамас " твърди, че това е невероятно без преустановяване на огъня, защото заложниците са разпръснати из цялата военна зона.

Въпреки по-ранните мнения, че договарянията са в задънена улица, през вчерашния ден Съединени американски щати обявиха, че към момента е допустимо да се реализира съглашение за преустановяване на огъня.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР