Делегация от Прищина няма да участва в срещата на върха

...
Делегация от Прищина няма да участва в срещата на върха
Коментари Харесай

Косово няма да участва в Срещата на върха за Югоизточна Европа

Делегация от Прищина няма да взе участие в срещата на върха за съдействие в Югоизточна Европа заради метода, по който Босна и Херцеговина като страна хазаин третира Косово. Това съобщи министърът на външните работи на Косово Беджет Пацоли, оповестява БГНЕС.

``
реклама

Пацоли счита, че сходно отношение е недопустимо и хвърля сянка върху неотдавна извършената среща на върха на Западните Балкани в Познан, Полша.

„ Начинът, по който те мислеха да третират държавната делегация на Косово, е недопустим и хвърля сянка върху неотдавна завършилата среща на върха в Познан в границите на Берлинския развой, където показахме волята да бъдем градивни в районните начинания и организации. За страдание, тази воля е разбрана неправилно от сегашния ръководител на президентството на Босна и Херцеговина “, твърди Пацоли.

В своя профил във Фейсбук той написа, че сходни настройки към Прищина, като идващ водач на срещата на върха за съдействие в Югоизточна Европа, не са положителни за страната хазаин, като се има поради, че този конгрес е основан за подсилване на добросъседските връзки в района и цялостната интеграция на Югоизточна Европа в евроатлантическите структури.

По-рано президентът на Косово Хашим Тачи акцентира, че отхвърля да вземе присъединяване в срещата на върха, защото поканата на ръководителя на президентството на Босна и Херцеговина Милорад Додик е унизителна, тъй като Косово не се третира като останалите участващи страни. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР