Делегация от представители на българите в Северна Македония се срещна

...
Делегация от представители на българите в Северна Македония се срещна
Коментари Харесай

Делегация на българите в РСМ се срещна в ЕП с докладчика за страната Кючюк и евродепутата Ковачев

Делегация от представители на българите в Северна Македония се срещна в Европейския парламент с докладчика за страната Илхан Кючюк и с евродепутата от Европейската национална партия Андрей Ковачев, заяви БНР.

 

Те настояха западната ни съседка да стартира действително да зачита правата им, както и да спре говорът на омразата и преследването им.

Трябва да работим за това конституцията на страната да бъде изменена, сподели Кючюк:

“Докато не променим конституцията и не впишем всички елементи на мекедонското общество – и българи, и хървати, и черногорци - в главния документ на страната, ще бъде доста мъчно да вървим по пътя на европейзацията “.

За същото настоя и ръководителят на изследователския център “Св. Климент Охридски “ – Георги Трендафилов.

Евродепутатът Андрей Ковачев пък настоя представителите на управляващите да се срещнат с българите:

“Призоваваме и президентът Пендаровски, и министър-председателят, и министърът на вътрешните работи да се срещне с тях и да чуе от тях персонално какви са техните проблеми. Разбира се и институциите да ги защитят като техни жители “.

Председателят на Гражданския либерален съюз – Петър Колев пък изиска службите да разкрият тези, които работят за опълчването сред България и Северна Македония:

“Аз чакам македонските способени институции, каквито са Агенция за разузнаване, президентът на страната, който управлява тези органи, да не алабализира, а да излезе с съответни имена – кои са тези организации и от кое място са финансирани “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР