Делегация от около 15 еврокомисари ще се срещне с членове

...
Делегация от около 15 еврокомисари ще се срещне с членове
Коментари Харесай

Половината европейско правителство заминава за Киев ден преди срещата на върха Украйна-ЕС - Свят

Делегация от към 15 еврокомисари ще се срещне с членове на украинското държавно управление в Киев на 2 февруари, ден преди срещата на върха Украйна-ЕС. Новината разгласи говорителката н Европейска комисия Дана Спинант в коментар за Агенция Франс Прес.

Спинант сподели, че " към 15 комисари " - от 27 - може да посетят Киев, с цел да вземат участие в срещата, потвърждавайки по този метод обява на Politico по тематиката. Комисарите, които ще вземат участие, са тези, които се занимават с портфейли, свързани с Украйна, като " финансови въпроси, въпросът за участието в Европейски Съюз или енергетиката ", сподели Спинант пред Агенция Франс Прес, добавяйки, че описът към момента не е финализиран.

„ Това посещаване показва " мащаба на нашата работа с Украйна " и потвърждава поддръжката на Европейски Съюз за страната “, добави говорителката на Европейска комисия.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се срещне на 3 февруари с ръководителите на Европейския съвет и на Европейската комисия Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен, с цел да обсъдят финансовата и военна поддръжка за Украйна в битката против съветската инвазия. Очаква се водачите на Европейски Съюз да оценят и пътя на украинската страна към участието й в съюза.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР