Делегация от африкански лидери, които настояват за мир в Украйна,

...
Делегация от африкански лидери, които настояват за мир в Украйна,
Коментари Харесай

Африкански лидери при Путин, търсят мир за Украйна

Делегация от африкански водачи, които упорстват за мир в Украйна, дойде през днешния ден в Русия, ден откакто те посетиха преди този момент Киев и се срещнаха с президента Володимир Зеленски, съобщи ДПА.

Групата, водена от южноафриканския президент Сирил Рамапоса, дойде в Санкт Петербург, заяви неговата канцелария. По-късно през днешния ден е планувана среща с съветския президент Владимир Путин. В състава на делегацията са включени и водачи от Египет, Република Конго, Сенегал, Замбия, Уганда и Коморските острови.

Надеждите, че посредническата задача ще има триумф след близо 16 месеца война, са извънредно дребни. Но Русия е изключително заинтригувана от подсилване на връзките с африканските страни поради нейната икономическа и дипломатическа изолираност от западните сили, отбелязва ДПА.

В края на май съветският външен министър Сергей Лавров бе на посещаване в Кения, Мозамбик, Бурунди и Република Южна Африка. С неспокойствие се чака и срещата на върха на страните от БРИКС (Бразилия, Русия, Индия, Китай и Република Южна Африка) през август.

Делегацията от африкански водачи през вчерашния ден се срещна със Зеленски в Киев. Зеленски отхвърли предлагането, че би трябвало да договаря с Москва, като съобщи, че няма да има договаряния, до момента в който съветските военнослужещи са към момента на украинска територия, в това число в Крим. По време на визитата съветската войска за следващ път изстреля ракети против Киев.

Много африкански страни страдат от продължаващия спор. Особено страните в Източна Африка зависят от износа на зърно и торове от Русия и Украйна, като се притесняват от нови нараствания на цените вследствие на по-малкия зърнен експорт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР