Делегация, начело с държавния съветник в правителството на провинция Баден-Вюртемберг,

...
Делегация, начело с държавния съветник в правителството на провинция Баден-Вюртемберг,
Коментари Харесай

Немски приятели от провинция Баден-Вюртемберг посетиха Русе

Делегация, отпред с държавния консултант в държавното управление на провинция Баден-Вюртемберг, Германия, Гизела Ерлер гостува на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. Сред гостите бяха: Карл Хилзенбек, кмет на немския град Елванген, с който Русе има подписано съглашение за съдействие и представители на локалната власт и неправителствени организации в провинция Баден-Вюртемберг. От българска страна участваха зам.-кметът по европейско развиване в Община Русе Страхил Карапчански и шефът на дирекция " Европейско развиване " Никола Кибритев.
Градоначалникът Стоилов срещна делегацията с плановете с европейско финансиране, които Община Русе извършва, както и с техния принос към Стратегията на Европейския съюз за Дунавския район. Той отдели особено внимание на откритите през последните години обичаи на културно съдействие сред Русе и институции от Баден-Вюртемберг. Немският посетител Карл Хилзенбек акцентира сериозния интерес, който креативните среди в гр. Елванген демонстрират с оглед създаването на взаимни планове в границите на Програмата за транснационално съдействие " Дунав " 2014-2020 година, както и на стратегия " Творческа Европа " на Европейския съюз.
Бяха контрактувани взаимни визити и продан на актьори сред Русе и Баден-Вюртемберг в границите на идните издания на Международния фестивал " Мартенски музикални дни ", Музикалната академия " Алегра ", както и на Европейската театрална работилница на Драматичен спектакъл " Сава Огнянов ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР