Делегация на палестинската групировка Хамас (обявена от ЕС и САЩ

...
Делегация на палестинската групировка Хамас (обявена от ЕС и САЩ
Коментари Харесай

„Хамас“ в Москва: Делегация на групировката е на посещение в Русия

Делегация на палестинската формация " Хамас " (обявена от Европейски Съюз и Съединени американски щати за терористична), е на посещаване в Москва, заяви на брифинг говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от Ройтерс.

Според източник от палестинската делегация, представен от организация РИА Новости, в състава на делегацията е и високопоставеният член на „ Хамас “ Абу Марзук.

Има ранени, не се оповестява за починали

Русия поддържа връзки с всички основни играчи в Близкия Изток, в това число Израел, Иран, Палестинската автономност и „ Хамас “.

Москва нееднократно е упреквала за актуалната рецесия неуспеха на американската дипломация и е призовавала за преустановяване на огъня сред Израел и палестинската формация и възобновяването на договарянията за намиране на спокойно решение на спора, отбелязва Ройтерс.

Отделно от това Захарова заяви, че заместник-министърът на външните работи на Иран Али Багери Кани също е на посещаване в Москва и е имал диалог с съветския заместник-министър на външните работи Михаил Галузин.

В специфичното изявление той дава отговор и на въпроса дали Израел ще влезе в Ивицата Газа

Иранският посланик е основен договарящ по нуклеарните въпроси на Ислямската република.

Войната в Близкия изток стартира с изненадваща офанзива на „ Хамас “ против Израел на 7 октомври. При нападението на терористите против Израел бяха убити над 1300 души, а  близо 200 бяха отвлечени .

Всичко за спора в Близкия изток следете в нашия онлайн репортаж: 

Следете всички събития в този онлайн репортаж
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР