Делегация на Мониторинговата група на Европейския парламент пристига на посещение

...
Делегация на Мониторинговата група на Европейския парламент пристига на посещение
Коментари Харесай

Мониторинговата група на Европейския парламент праща делегация у нас

Делегация на Мониторинговата група на Европейския парламент идва на посещаване в България на 12 и 13 октомври, оповестиха от институцията.

Тя ще има срещи с премиера Николай Денков, няколко министри, президента Румен Радев, висши представители на правосъдната власт и полицията, както и представители на гражданското общество и публицисти.

Делегацията се управлява от нидерландската евродепутатка София ин `т Велд от демократичната група „ Обнови Европа “ (ОЕ). В нея влизат също българската социалистка Елена Йончева, " зеленият " немски народен представител Ерик Маркварт, както и известната с троцкистките си възгледи ирландка Клеър Дейли от радикалната левица.

През лятото на 2020 година Клеър Дейли идва у нас, с цел да поддържа митингите против държавното управление на Бойко Борисов. Тогава тя забърка и скандал с ирландски притежатели на жилища в хотелски комплекс край Поморие, като даже го вкара в резолюция на Европейския парламент за страната ни. Тя приказва и за македонско малцинство у нас. 

И четиримата евродепутати са членове на Групата за наблюдаване на демокрацията, правилата на правовата страна и главните права към Комисията по цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи.

Целта на визитата е обзор и оценка на последните развития у нас във връзка с дейността на работната група, отдадена на обстановката в България.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР