Делегация на Хамас ще пристигне в Кайро на 29 декември,

...
Делегация на Хамас ще пристигне в Кайро на 29 декември,
Коментари Харесай

ХАМАС: Ще разгледаме египетския план за примирие


Делегация на Хамас ще дойде в Кайро на 29 декември, с цел да прегледа египетския проект за преустановяване на огъня, който би поставил завършек на войната в Газа, заяви представител на терористичната формация.

Миналата седмица проектът беше показан на ръководители на Хамас и Ислямски джихад, които също се борят с израелските сили в Газа.

Източници, близки до Хамас, настояват, че проектът на Кайро на три стадия планува възобновими примирия, поетапно освобождение на заложници, държани от Хамас, в подмяна на палестински пандизчии в Израел, и най-после преустановяване на огъня, което да постави завършек на войната, провокирана от смъртоносната офанзива против Израел на 7 октомври, съобщи Агенция Франс Прес.

В него се планува и основаването на палестинско държавно управление от технократи след договаряния с присъединяване на " всички палестински фракции ", което ще дава отговор за ръководството и възобновяване на следвоенна Газа.

„ Делегация на високо ниво от политическото бюро на Хамас ще посети Кайро на следващия ден, с цел да се срещне с египетски публични лица и да даде отговор на палестинските фракции, в това число няколко забележки, за техния проект “, заяви почитан представител на терористичната формация.

Длъжностното лице съобщи, че тези забележки са съсредоточени върху " изискванията на планувания продан и броя на палестинските пандизчии, които би трябвало да бъдат освободени, както и приемането на гаранции за цялостното евакуиране на израелските военни сили от Газа ".

Миналия месец Катар, подкрепян от Египет и Съединени американски щати, оказа помощ за сключването на първото едноседмично помирение, при което 80 израелски заложници бяха освободени в подмяна на 240 палестински пандизчии.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР