Делегация на ДПС ръководена от председателя Мустафа Карадайъ участва на

...
Делегация на ДПС ръководена от председателя Мустафа Карадайъ участва на
Коментари Харесай

Мустафа Карадайъ и делегация на ДПС заседават на 39-ия конгрес на АЛДЕ в Мадрид

Делегация на Движение за права и свободи ръководена от ръководителя Мустафа Карадайъ взе участие на конгреса на партията на европейските либерали, който се организира в Мадрид, Испания в интервала 8-10 ноември 2018г.

В делегацията вземат участие зам-председателят на Движение за права и свободи и евродепутат Филиз Хюсменова, евродепутатът и вицепрезидент на АЛДЕ партията Илхан Кючюк, евродепутатът Неджми Али, народните представители Хамид Хамид и доктор Джевдет Чакъров, зам.-председателят на Движение за права и свободи и кмет на Кърджали Хасан Азис, кметът на Рудозем Румен Пехливанов, кметът на Крумовград Нехрибан Ахмедова, кметът на Самуил Сали Бейтула, ръководителят на фондация “Либерална интеграция” Биршен Ибрямова и членът на ЦОБ Станислав Анастасов.

По-рано през днешния ден ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ и част от делегацията на Движение за права и свободи се срещнаха с ръководителя на немската демократична партия - ФДП Кристиан Линднер. По време на срещата двамата ръководители разискаха обширно политическата конюнктура в България и Германия, нуждата от задълбочено партньорство на демократичните партии, с цел да се опълчват на популизма и крайния шовинизъм, както и идните европейски избори.

Председателят на Движение за права и свободи показа, че партията следи от близко политическите процеси в Германия, тъй като те въздействат и на политическата конюнктура в България, само че и в огромна степен предопределят посоката към която Европа ще върви.

Според Кристиан Линднер възхода на националистите в Европа може скоро да завърши, само че за задачата демократичните партии би трябвало да предложат една нова стратегия за развиване на Съюза, която включва отворено общество, свободна търговия, нововъведения и рационализация и вложения в обучение. Той показа, че главен приоритет на партията му е да работи и за интереса на дребните страни в Европейски Съюз и предложения парламентарна делегация на Движение за права и свободи на работна аудиенция в Бундестага на Германия.

На 39-ият конгрес на партията АЛДЕ, чийто хазаин е испанската демократична партия „ Гражданите “ вземат участие повече от 1000 европейски либерали и демократи, в това число министър-председатели, европейски комисари, партийни водачи и делегати от 60 партии от цяла Европа, които в продължение на три дни ще водят задълбочени политически полемики и ще избират членове на управлението. По време на събитието АЛДЕ партията ще разиска и одобри своя манифест за европейските избори през 2019 година Това е най-важният документ на партия за идната година и ще бъде главният фокус на полемиките по време на Конгреса.

В деня на откриването стана ясно, че президентът на Франция Еманюел Макрон и неговата партия "Република, напред! " ще обединят сили с АЛДЕ на идващите европейски избори, с цел да борят дружно против популизма и национализма в Европа, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР