Делегациите на Русия и САЩ на срещата на върха в

...
Делегациите на Русия и САЩ на срещата на върха в
Коментари Харесай

Срещата Путин-Байдън в цифри: 800 дипломати, 1900 охранители, 3000 журналисти

Делегациите на Русия и Съединени американски щати на срещата на върха в Женева ще включват стотици хора - общо към 800 души.

Около 1000 военнослужещи и към 900 служители на реда ще обезпечават сигурността в града. Служители на реда са ангажирани освен от Женева, само че и от други кантони. Очакват се към 3 000 представители на медиите, написа вестникът.

Швейцарските Военновъздушни сили правят засилено наблюдаване на въздушното пространство в съдействие с италианските и френските военновъздушни сили. Зоната за сигурност обгръща освен Женева, само че и част от въздушното пространство на прилежаща Франция. Системи за противовъздушна защита са конфигурирани по брега на Женевското езеро покрай вила " Ла Гранж ", където в сряда ще се организира срещата на съветския президент Владимир Путин и американския му сътрудник Джо Байдън.

Байдън ще дойде в Женева през днешния ден в 16:15 ч. Вечерта той ще се срещне с президента и външния министър на Швейцария. Американският президент ще отседне в петзвездния хотел " Интерконтинентал ".

Инициативата за осъществяване на срещата в Женева пристигна от Вашингтон. Както беше обявено по-рано в Кремъл, президентите ще обсъдят положението и вероятностите за по-нататъшно развиване на двустранните връзки, въпроси за стратегическата непоклатимост, както и настоящи въпроси от интернационалния дневен ред, в това число взаимоотношение в битката против пандемията от ковид и уреждането на районни спорове. Това ще бъде първата персонална среща сред Путин и Байдън след встъпването в служба на последния за президент на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР